Ce sunt Ultrasunetele?

Ultrasunete:

Sunete cu frecventa de peste 18 kHz, imperceptibile pt urechea umana, dar foarte deranjante pentru animale. Oamenii aud sunete cu frecventa pana la 18 kHz, cainii – pana la 25-27 kHz, iar pisicile pana la 27 – 30kHz (in dependenta de rasa si varsta) iar soarecii pana la 80 khz. Cu toate ca noi nu percepem aceste sunete, animalele le aud cu usurinta, iar odata ce aceste frecvente depasesc puterea de 90 dB, ele sunt insuportabile, si ating pragul dureros al auzului animalelor nedorite.

Alarmele cu ultrasunete:

Dispun de unul sau mai multe difuzoare cu cristale piezoelectrice, sau cu magnetostrictiune, ce emit sunete de  frecventa inalta, cu o putere destul de mare, 110 – 140 dB, totusi inaudibile pentru om. Daca urechea umana le-ar putea percepe, acesta ar fi similar cu un o sirena de pompieri, concert Rock, sau zgomotul unui avion cu reactie - pana la pragul de senzatie dureroasa.

ATENTIE!!!

Cu toate ca nu sunt perceptibile, niciodata nu plasati langa ureche un dispozitiv cu ultrasunete in timp ce functioneaza (mai aproape de 10-15 cm), exista probabilitatea daunarii ireversibile a auzului. Cititi cu atentie instructiunile de pe ambalaj, sau prospectul.